Trænerportræt : Maria Nielsen

RBBC har et sejt Dame 2 hold, hvor flere af spillerne har holdt sammen i mange år. En af dem, Maria Nielsen, har spillet basketball i 9 år og er tillige træner for klubbens dame ynglinge. Maria mener at RBBC ved at sætte fokus mere på pigebasket, kan blive en endnu bedre klub.

 

Maria 22 år, er lærestuderende på Zahles seminarium i Kbh. – Der er en god vekselvirkning mellem teori og praksis og ud fra de erfaringer jeg allerede har fået, ser jeg frem til at blive lærer og hvorfor ikke i folkeskolen? Med den indstilling jeg har, skal det nok blive sjovt..

 

Maria har dyrket sport lige så længe hun kan huske, først var det svømning, som hun holdt ved i flere år, indtil RBBC arrangerede skolebasket på Sct. Joseph skole i 1998. Jeg så faktisk opslaget på opslagstavlen og synes at det kunne være sjovt at være med og da jeg derefter mødte Sofie og Birgit, endte det med at vi fulgtes ad til træning i RBBC.

Jeg begyndte på et pigehold med Britt og Thomas og Andreas som trænere. Holdet udviklede sig og toppede rent sportsligt med at spille ynglinge–mesterrække, med Simon Petersen som træner og ved bl.a. at vinde over BMS, med Iben Soltau i Lund 2003.

 

Jeg begyndte selv som træner i 2002, da jeg overtog træningen af et pigehold, sammen med Sofie og Birgit. Det er i dag lykkedes at fastholde 4 piger fra det hold, som nu er ynglinge på trods af at kun en enkelt har deciderede elite ambitioner. Det har utrolig stor betydning at klubben tager sig godt af de piger, som kommer ind i klubben uanset ambitionsniveauet, og det er vigtigt også at fastholde spillerne, for at give dem mulighed for at udvikle sig såvel sportsligt som socialt.

 

Når RBBC har fokus på både elite og bredde er det vigtigt at klubben kan stille trænere ikke bare til eliten, men også sørger for seriøs træning til sekundahold. Det har f.eks været meget utilfredsstillende for mig at komme fra ynglingerækken og op som senior, hvor holdet, bortset fra 1 sæson med Peter Haahr som træner, har været overladt til at selvtræne.

 

Jeg kan godt li’ at være træner, fordi det er en udfordring at være med omkring et hold og følge spillerne mens de udvikler sig. Jeg kender godt mine begrænsninger som træner og har flere gange henvendt mig til både ungdomsudvalg og bestyrelse for at få afsat flere trænerressourcer til pige-og damehold. Når der ikke rigtig sker noget, er det lidt surt at se på at klubben fortsat bruger flere ressourcer på elitehold og drengehold og jeg tænker desværre at RBBC’s bestyrelse igennem mange år, har bestået af mænd. uden visioner om pigebasket. Dog skal det siges, at jeg har været utrolig taknemlig for den hjælp, jeg har kunne benytte mig af i kraft af at Martin Hermansen har gæsteoptrådt i nogle træninger. Og pigerne har været rigtig glade for at blive trænet af ham.

 

Ifølge Maria ville det være ”gudeskønt” at få valgt en kvinde eller 2 ind i bestyrelsen, som kunne være med til at udvikle pigebasket i RBBC. I gennem de sidste par sæsoner har der været for få trænere generelt og i særdeleshed mangel på opbakning til at organisere pigebasket. Det er beklageligt fordi det lige nu er meget vigtigt at støtte op om det arbejde der allerede er i gang.

 

Sådan som jeg ser problematikken kan en pige, der starter med at spille basket i RBBC have lige så stort et potentiale som spiller, som den dreng, der kommer i klubben. Og på trods af at der kun pt. er et damehold i Roskilde i form af gamle dame1 spillere og enkelte nye, er der trods alt et damehold, som mine ynglinge kan rykke op til. Men fortsætter negligeringen af damebasket, vil der måske om nogle få år ikke være et damehold at rykke op til. Og det er rigtig synd, fordi vi har et utroligt talentfuld pigehold, som Mette Nielsen træner og et minipigehold, som Lisbeth Lysdal træner. Det er måske en langvarig proces, men den er værd at satse på.

 

Jeg ønsker virkelig at der kommer mere fokus på den side af klubbens aktiviteter og meget gerne sådan at pige/dameafdelingen i klubben bliver lige så stor, som drenge/herreafdelingen.

 

 

Dame Y- holdet som Annika og Maria træner

Kalender

Ændring i træninger:

Ingen kendte