Trænerprofil: Annika Hansen

Trænerportræt¸ Annika Hansen

 

Klubbens mest engagerede og mest synlige træner, spiller og dommer er månedens profil.

Hun er til træning og i kamp i Roskilde hallen og på Amtet, til stævner i Lund og Horsens og med som coach og indpisker for piger og drenge i flere regioner. Som spiller gir’ hun den gas på dame 2, med enkelte kampe på dame 1.

Annika Hansen, 21 år, har afsluttet HHX i 2005, har tjekket lærerseminariet i Holbæk ud og er på vej til Professionshøjskolen Vitus Bering, for at studere markedsøkonomi. Annika vil gerne være lærer, men er meget kontant når det gælder bruddet med seminariet: ”Jeg blev skuffet over undervisningsformen og synes ikke om de vilkår man der byder de lærerstuderende”

Jeg fik spillet en del basket ball i folkeskolen og startede i RBBC i 1997, sammen med Mette (Nielsen) – på et pigehold med Thomas og Britt som trænere. Jeg husker endnu at Britt dikterede at vi piger skulle sætte håret op. Det gælder i øvrigt stadig. Jeg tog med til Lund første gang i 98 og har været med mange gange siden. Hvis ikke man som spiller tager med til Lund, bliver det ikke en rigtig sæson. Turneringen i Lund er utrolig velorganiseret og det sportslige niveau er højt. Og så er det bare rigtig godt for klubfølelsen at ungdomsholdene tager sammen af sted og får tid til at være sammen på og uden for banen.

Et af de sportslige højdepunkter, var tiden med dame ynglinge 85. her spillede Linda og Kristina, (tvillingerne) og vi gjorde det godt i mesterrækken, med Simon Petersen som træner. Man skulle ikke tro det, men jeg har et stort temperament og har bl.a oplevet at blive bortvist fra træningen da jeg råbte lidt for højt af medspillerne der ikke kom hjem og dækkede forsvar.

Jeg begyndte som træner for et drengehold allerede i 2001, som ass coach for Simon Petersen. I 2003 var jeg samtidig ass coach for Mike Delaney og dame junior, som vandt SM (uofficielt). I sæsonen 04/05 var jeg ass coach, sammen med Martin, for herre ynglinge og herre 2. Jeg har haft en afstikker til Horsens IC i sidste sæson, hvor jeg trænede flere hold fra Micro til mini ældste, hvilket godt kunne blive aktuelt i fremtiden, efter næsten 10 år i RBBC.

Jeg synes at RBBC igennem mange år, har været en god klub med gode traditioner og et rigtig godt klubliv. Arbejdet i ungdomsudvalget har bestemt også været et højdepunkt, hvor jeg har været med til at arrangere flere events, skolebasket og andre sociale og festlige arrangementer, som jeg synes har været gode tiltag. Måske har jeg selv bidraget til at RBBC i de sidste 3 -4 år har deltaget ved Spar Nord Cup, omkring påske, i Horsens

Jeg er lidt ked af at ungdomsudvalget, som er et godt tiltag fra klubbens side, i øjeblikket er næsten ikke eksisterende. Men stadigvæk er det et godt tiltag at klubben nu er ved at arrangere trænerkursus for alle os trænere i ungdomsafdelingen. Det er på tide at det sker, fordi det er så vigtigt for de unge trænere af få vejledning og ideer til hvordan træningen kan gøres bedre.

Indimellem ser jeg RBBC, som en forening der består af mange forskellige hold, men hvor ikke alle kender bare lidt til hinanden. For RBBC som klub ønsker jeg at der kommer mere opmærksomhed på tværs af holdene og mere opbakning på tværs af klubben. Jeg kunne tænke mig flere tilskuere til kampe i hallen, fordi det er federe at spille foran mange tilskuere.

Jeg ser det faktisk som et stort problem at kun få af klubbens medlemmer kommer og ser andre hold spille kampe. Hvis der var en større interesse for hinanden ville der komme et bedre klubliv.

Annika slutter med at fortælle at hun så sandelig har aftalt at coache omkring pigeholdet i fbm. Spar Nord Cup til april. Men derudover står der uddannelse på Vitus Bering, lejlighed i Horsens og et jysk postnummer på de visitkort, som Annika sikkert snart får trykt.

 

Dame Y- holdet som Annika og Maria træner (copy 1)

Kalender

Ændring i træninger:

Ingen kendte